Японська кухня характеризується використанням переважно натуральних, мінімально оброблених продуктів, широким застосуванням морепродуктів, характерними стравами, специфічними правилами оформлення страв та сервіруванням. Найбільш характерними особливостями японської кухні є: - Використання переважно свіжих продуктів, обов'язково високої якості; - за винятком рису та соусів не застосовуються продукти «тривалого зберігання»; - велика номенклатура морепродуктів, які використовуються для приготування страв; - Прагненням зберегти первозданний зовнішній вигляд та смак інгредієнтів у страві японська кухня відрізняється від більшості азіатських, де продукти в процесі приготування нерідко змінюються до невпізнанності; - поєднання солодкого з солоним та умами утворює базовий набір смаків у більшості страв; - невеликі порції їжі для більшої різноманітності блюді смаків; - більшість страв потрібно їсти за допомогою паличок, деякі можна їсти також руками, а виделки та ножі не використовуються взагалі; - сервірування столу та страв приділяється особлива увага.
Основними інгредієнтами японської кухні є: - Рис - основний інгредієнт японської кухні та основа харчування в Японії. - Риба, молюски, морські тварини в японській кухні є другим за важливістю компонентом після рису. - соя була принесена в Японію з Китаю, вона застосовується в японській кухні в різних видах, проте практично завжди в глибоко переробленому вигляді: соєве молоко, соєвий соус, тофу, юба, соєва місо, натто, адамаме та інші; - сансай - їстівні рослини, які ростуть у природному дикому середовищі, а також культурні рослини, такі як наприклад: морква, огірки, капуста, салат, васабі, редис дайкон, бамбук, лотос, батат; - локшина (удон, рамен, соба) - використовується в різних стравах: у супах, салатах, як гарнір до рибних та м'ясних страв.
Страви японської кухні, які неодмінно варто скуштувати: - суші. - Онігірі. - Моті. - Соба. - Удон. - сашимі. - Темпура. - Унагі. - норімакі. - Супи. | |
| |
Просмотров: 229 | | |
Всего комментариев: 0 | |